7 Haziran 2017 Çarşamba

Filmlerde Görüp İnandığımız Ama Tamamen Uydurma 12 Klişe Sahne


Kayıp İhbarı: Dizi ve filmlerde kayıp bir kişinin 24 saat geçmeden kayıp sayılamayacağını mutlaka görmüşsünüzdür. Gerçekte ise böyle bir durum söz konusu değildir.

Kloroform ile Bayıltma: Bir mendille klorofor koklatılan insanların hemen bayıldıklarını birçok film ve dizide izlemişizdir. Kloroform anestezik etkiye sahip bir maddedir fakat bir insanın kloroformdan bayılabilmesi için yoğun bir şekilde 5 dakika boyunca onu koklaması gerekmektedir. 

İki Silah Kullanma: Aksiyon filmlerinde sürekli karşımıza çıkan iki silah kullanan kahramanlar olur. İki silah birden kullanmak oldukça zordur ve uzak bir mesafeden bu çok daha zorlaşmaktadır.

Boğulurken Bağırma: Dizilerde ve filmlerde boğulan insanlar ellerini sallayarak ve bağırarak boğulmaktadırlar. Gerçekteki boğulma vakalarında kişi tamamen suya batar ve nefes alamayacak durumda olur.



Asteroid Kuşağından Geçme: Uzayda geçen birçok filmde asteroid kuşaklarında devasa taşlar bulunmaktadır. Gerçekte bilinen hiçbir asteroid kuşağında birbirine bu kadar yakınlıkta gök cisimleri bulunmaz.

Bombanın Pimini Dişle Çekme: Bir bombanın pimini dişlerle çekmek de imkânsızdır çünkü çekilmeye çalışılırsa kişi dişlerinden olabilir.

Susturuculu Silahlar: Susturucunun silahların seslerini tamamıyla engellediklerini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak susturucu sesin çok daha kontrollü bir şekilde yayılımını sağlamaktadır ve böylece sesi bir miktar azaltır.

Telefon Görüşmesiyle Konum Belirleme: Polisiye dizi ve filmlerde polisler telefon dinleyerek birkaç dakika içerisinde görüşmenin konumunu tespit etmektedirler. Fakat gerçekte bir görüşmenin konumunun belirlenmesi yaklaşık 1 saat sürmektedir.

Elektrik Şoku Vererek Kalbi Çalıştırma: Kişinin kalbi durduysa elektro şok cihazının herhangi bir etkisi olmamaktadır. Bu cihaz kalp ritmi bozuklukları bulunan kişiler üzerinde kullanılmaktadır.

Gökyüzü Dalışı Yaparken Konuşma: Gökyüzü dalışı yapıldığı sırada kişilerin konuştukları pek çok sahneye rastlamışızdır. Fakat rüzgârın kulaklar üzerindeki etkisi sebebiyle gerçekte bu imkânsızdır.

Mermiyle Kilit Kırma: Asma kilitlerin uçları tamamıyla metalden yapıldığı için gerçekte sıradan bir mermiyle onların kırılması mümkün değildir.

Adli İnceleme: Adli incelemeler gerçek hayatta birkaç gün içinde değil bir ya da birkaç aylık süreç içerisinde tamamlanır.



0 yorum for "Filmlerde Görüp İnandığımız Ama Tamamen Uydurma 12 Klişe Sahne"

Leave a reply

Yandex.Metrica