25 Eylül 2013 Çarşamba

E-Ticaret Bayilik Başvurusu Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

E-Ticaret Bayilik Başvurusu Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kendisi üretici olmayan, elinde ürün bulunmayan ve buna rağmen e-ticaret yapmak isteyen birçok kişi veya firma için en büyük sıkıntılarından birisi e-ticaret alanında kendisine ürün tedarik'i sağlayabilecek tedarikçiler bulmaktır.   

Daha önce e-ticaret sitelerine bayilik veren firmalar isimli makalemizde ülkemizde e-ticaret yapmak isteyen firmalar için ürün tedarik'i sağlayan firmaların listesini paylaşmıştık. Bu listede bulunan belli başlı tedarikçi firmalar ile iletişime geçerek kendi e-ticaret siteniz için tedarikçiler bulabilirsiniz.

Peki bu tedarikçi firmalara başvururken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? İsterseniz bu sorunun cevabına değinelim. Öncelikle Başvurunuzu yaparken tedarikçi firmaya yazacağınız başvuru mailinizin mutlaka site isminiz uzantılı mail adresinizden göndermeniz karşı taraf açısından profesyonel bir yaklaşım olarak algılanacaktır. 



Tedarikçi firmalar ürünlerinin satılacağı e-ticaret sitesinin nasıl bir şeye benzediğini mutlaka görmek isterler. Bu sebeple içerisinde ürün olmasa da e-ticaret sitenizin son halini (resim yada web adresi) mutlaka başvuru sırasında tedarikçi firma ile paylaşmanız artı bir puan almanızı sağlayacaktır.   

Tedarikçi arıyorum, xml veriyormusunuz, bayiniz olmak istiyorum vb. şeklinde atılan mailler tedarikçi firmalar tarafından dikkate alınmayacaktır. Daha profesyonel kendinizi ve sitenizi tanıtan, neler yapacağınızı anlatan yazı dilini tercih etmeniz bayilik almak adına size yardımcı olacaktır ayrıca mail adresinizde mutlaka imzanızın bulunmasına dikkat edin. İmzanızda logonuz adınız soyadınız telefon ve mail bilgilerinizin bulunması gereklidir.

Aşağıda tedarikçi firmalara başvuru yaparken kullanabileceğiniz örnek bir mail bulabilirsiniz. Bu maile benzer şekilde yapacağınız yazışmalar tedarikçilerin gözünde değerinizi artıracaktır. 



Sayın Yetkili,

E-Ticaret sektörüne artı değer katmak adına .....isimli yeni bir e-ticaret sitesi kurmaktayız. ......... kategorilerinde toplam........ civarı ürünün satışını gerçekleştirmeyi hedefleyen firmamız ......gibi sektörde söz sahibi, deneyimlerini bizlere aktarabilecek tedarikçiler ile çalışma arzusundayız. Bu bağlamda;
Tedarik ve bayilik istemi hakkında bilgi almak istiyoruz.

Konu ile ilgili yardımınızı rica ederiz,

Saygılarımızla...


1 yorum for "E-Ticaret Bayilik Başvurusu Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?"

  1. Panduf | Ev içi çizme, babet, terlik, ev botu üretimi yapmaktayız. Ürün kalitemiz Türkiye'de ki en iyi kaliteye sahiptir. XML entegrasyonumuz faaliyete geçmiştir. Adınıza gönderi yapıyoruz. Bayilik için ücret talep etmiyoruz. Ayrıntılı bilgi için arayınız. www.chirpystore.com | Ferit KIRAN

Leave a reply

Yandex.Metrica