20 Eylül 2012 Perşembe

E-Ticaret Nasıl Yapılır - 2

 E-Ticaret Nasıl Yapılır - 2

Makalemizin ilk bölümünde kısaca neler yaptık bir özet geçelim isterseniz. Kendi işini yapan ve işini internete taşımak isteyenler için ürünlere karar verdik, şirketimizi kurduk, muhasebecimiz tamam, domainimizi bulduk ve satın aldık.

Bundan sonraki aşamamız ise e-ticaret sitemizi hangi firmaya inşa ettireceğimiz olacaktır. Sektörümüzde bu alanda hizmet veren birçok firma bulunmaktadır. Bu firmalardan hangisi ile çalışacağız, nasıl karar vereceğiz, nasıl güveneceğiz? bu soruları gözardı etmeden firmaların referanslarını inceleyerek hatta özellikle tavsiyem bu referansları arayarak karar vermenizdir.


Firmaların sunduğu hazır paketler dışında özel tasarım paketlerde mevcuttur. Eğer bu işi layıkıyla yapmak istiyorsanız kesinlikle farklılaşmanız gerektiği aşikardır. Şöyle ki; alacağınız hazır bir paket e-ticaret sitesinden yüzlerce olma ihtimali çok yüksek. Böyle bir durum sizi müşterinizin gözünde karar vermede alt sıralara atmaya yetecektir. Burada gözardı edilmemesi gereken bir durumda tabiki maliyet faktörü. Hazır bir paket ile özel tasarım bir paket arasında fiyat farkı iki hatta üç katına yakın olacaktır. Ayrıca bu firmalara yıllık bir hizmet bedeli ödemenizde gerekmektedir. Bir e-ticaret sitesinin nasıl olması gerektiği konusu ile ilgili ileride bir makalemiz daha olacak.

Peki firmamızıda bulduk ve sözleşmemizi imzaladık özel tasarıma karar verdik ve ortalama 5000 TL ödeme yaptık. Şimdi firmaya nasıl bir e-ticaret sitesi istediğimizi belirtmemiz gerekiyor. Bu bilgileride paylaştıktan sonra yaklaşık olarak 1-2 ay sonra e-ticaret firmamız sitemizi hazırlamış ve bize teslim etmiş olacaktır.

Devam Edeceğiz...  



Gökhan SEZER
gokhan@gokhansezer.com


Yandex.Metrica