1 Ekim 2012 Pazartesi

PageRank Nedir?

Pagerank kelime anlamı olarak birşey ifade etmesede seo açısından anlamı büyüktür. Pagerank kısaca sitenizin değeri anlamına gelmektedir.

Peki sitenizin değerini nasıl arttırabilirsiniz? Burada aslında mantık çok basittir. iyi bir site olmak için iyi sitelerle arkadaşlık etmeniz gerekir. Şöyle ki; Pagerank değeri yüksek sitelerden kendi sitenize alacağınız linkler ile site değerinizi yükseltebilirsiniz. Tabi link alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden bir tanesi link alacağınız sitenin içerik olarak sizin siteniz ile benzer olmasıdır. Örneğin, parfüm veya kozmetik satıyorsanız link alacağınız sitenin kadınlar ile ilgili bir forum sitesi, kozmetik, makyaj malzemeleri, parfüm vs. içerikli olması size artı değer katacaktır.



Size tavsiyem öncelikle belirlediğiniz sitelerin pagerank değerlerini belirlemenizdir. Daha sonra bu sitelerden özellikle forum ve blog sitelerini tercih etmeniz daha hızlı link almanıza yardımcı olacaktır. Her ne kadar pagerank değeri 3 ayda bir güncelleniyor olarak bilinsede alacağınız linklerin kalitesi, içeriğinizin güncel ve özgün olması, ziyaretçi sayınız bu sürenin uzun yada kısa olmasını belirleyecektir.

Son olarak konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlarımın belirttiği noktayı bende burada paylaşmak istiyorum. Çok link almak değil kaliteli link almak önemlidir. Bunu gözardı etmeyin.



Gökhan SEZER
gokhan@gokhansezer.com



Yandex.Metrica