4 Ekim 2016 Salı

Airbus Maket Uçak

Airbus maket uçak

            Uçak veya uçma sevdası bazı insanlarda oldukça fazladır. Çevrede bu tür insanlara hediye alımı yapılırken uçak bileti ile seyahat veya ev ya da işyerinde kullanabileceği biblo tarzındaki maket uçaklar alınmaktadır.

            Airbus maket uçak gerçek uçak özelliklerinden oluşmuş, kokpit veya yolcu salonu ile gerçek bir uçak izlenimi yaratmıştır. Dışınında dayanıklı polyester malzemeden yapılıp elektrostatik boya kullanılmış olması, ince işçiliklerinde lazer yardımı alınmış olması, ürünün gerçek uçaktan farkının olmadığını ortaya koyar. Uçabilme yetkisine sahip olup kumanda ile belli yüksekliğe ulaştırılıp kontrol edilme özellikleri vardır.



            Fakat genelde ofislerde stand ahşap üzerine metal ayakla sabitlenmiş bir şekilde görsel görüntü oluşturur. Havayolu şirketleri, uçak bilet satış ofisleri gibi alanlarda daha sık karşılaşılan maket uçaklar, gerçek uçakların minimize edilmiş hali olduklarından kanat boy ve uzunlukları, kuyruk veya uçak burun gibi kısımları gerçeği ile aynı izleri taşımaktadır. İlk defa uçak yolculuğu yapacak olanların daha dikkatli inceledikleri maket uçaklar, seyahat edecekleri araç hakkında bilgi sahibi veya fikir edinmelerini sağlar.

            Kumanda ile uçurulup yere indirilebilen maket uçaklar, genelde pilot olma hevesi taşıyan ve bu konuda ön bilgi edinmeye çalışan hevesli kişilerce alınıp, kalkış ve inişin sorunsuz olması gibi çalışmaları yapar. Zevkli bir oyuncak gibi görülen Airbus maket uçak sabit veya uçabilir şekilde tasarlanarak birçok siteden satışa sunulmuştur. Bulutların üstündeki özgürlüğü, gözünün önüne getirmek isteyenlere özel boylardaki uçak maketleri, sitelerden alışverişle kolaylıkla gerçekleşebilmektedir.

            Sitelerden yapılacak alışverişlerde maket uçak, adrese kargo ile gönderilmeden önce ödemenin kredi kartı veya havale ile yapılması istenmektedir. Tamamlanan ödemeden sonra site tarafından uçak paketlenip kırılmadan alıcıya gönderilir. Heyecan ve macera yaşatabilen maket uçaklar sayesinde, çocuklardan çok büyüklerin ilgisi çekilerek, sabit ofis hediyesi veya iş dışındaki zaman diliminde stres atılan bir oyun aracı olarak görülmektedir.

            Çocukların küçüklükten uçaklarla ilgilenip, uçurtmaya çalışma hevesleri gelecek için meslek seçimine katkı sağlayacağı düşüncesi ile birçok aile tarafından, maket uçaklara ilgiyi arttırmaktadır. Heveslendirme ve bilinçlendirme ile daha çok azim yaratılıp, kendilerine bir yön çizmeleri konusunda etkili bir oyuncaktır.



0 yorum for "Airbus Maket Uçak"

Leave a reply

Yandex.Metrica