12 Mart 2015 Perşembe

Yüzme Nasıl Öğrenilir?



Yüzme öğrenmek ülkemizde birçok insan için başlı başına bir konu olsa da yurt dışında ve özellikle Avrupa’da değildir. Ülkemiz bir yarımada olsa da, 3 tarafı denizlerle çevrili, birçok kentinde iç sular, göller, akarsular olsa da yüzme bilen birey sayısı azdır. Bu sebeple ülkemizde yüzme öğrenmek isteyen kişi sayısı da o denli çoktur.

Yüzme öğrenmek istiyorum ama nasıl?
Yüzme öğrenmek için kesinlikle kendi kendime öğrenirim, arkadaşlarımdan öğrenirim veya denize, havuza gidelim orada suya bir atladım mı öğrenirim düşüncelerinden hemen vazgeçin. Özellikle iç sularda, göllerde, akarsularda öğrenmeye çalışmak çok tehlikelidir. Yüzmek öğrenmek istiyorsanız yapacağınız tek şey hatta en akıllıca şey işinin ehli, profesyonel bir yüzme kursu bulmak olacaktır. Profesyonel bir işletmede hem tehlikesiz hem de hijyenik bir ortamda sertifikalı, diplomalı antrenörler, eğitmenler tarafından yüzme eğitimi alırsınız. Bu aşamalara kadar geldiyseniz artık yüzmeye kaç yaşında başlamalıyım, yüzme öğrenmek için geç mi kaldım sorularından kurtulmuş hatta bazı insanların çok yanlış bir şekilde ‘’bu yaşta yüzme kursuna mı gidilir’’ sorusundan ve kısmen utancından kurtulmuşsunuzdur demektir.  Zaten yüzme öğrenmek için herhangi bir üst yaş sınırı yoktur. Yüzme öğrenirken antrenörünüzün her dediğini harfiyen uygulamalı ve kesinlikle acele etmemelisiniz.

Yüzme kurslarında eğitimler nasıl veriliyor?

Yüzme kursları düzenli bir program ve plan dahilinde bir antrenman düzeni oluşturarak öğrenciyi hazırlar. Yüzme öğrenirken disiplin ve sabır çok önemlidir. Bir yüzme kursuna gittiğinizde ilk olarak daha önce bir yüzme eğitimi alıp almadığınız sorulacaktır. Daha sonra suya karşı bir korkunuz var mı yok mu, daha önce boğulma tehlikesi yaşadınız mı sorularına cevap vermeniz gerekecektir. Bu başlangıçtan sonra belli başlı sağlık problemlerinizin olup olmadığı anlaşıldıktan sonra ilk egzersiz olarak nefes egzersizleri yapacaksınız. Yüzme öğrenecek kişi yüzme sporunun temel bilgilerini bilmek mecburiyetindedir.
Yüzme eğitimleri sırasında sakin olmalı ve antrenörünüzün direktifleri doğrultusunda antrenmanlarınızı yapmalısınız. Profesyonel bir antrenörün de size öğreteceği gibi her sporda olduğu gibi yüzmede de kazalara, sakatlıklara karşı son derece dikkatli olmalı, önceliğimizi bu konulara vermeliyiz. Eğitim sırasında yüzme havuzunda riskli davranışlardan uzak durmalıyız. Tüm eğitim dönemlerini başarılı ve sabırlı şekilde geçerseniz, hayatınızda yüzme bilmeme gibi bir sorun kalmayacak ve denizler, göller sizin için uzak durulması alanlar olarak gözükmeyecektir.


0 yorum for "Yüzme Nasıl Öğrenilir?"

Leave a reply

Yandex.Metrica