27 Eylül 2013 Cuma

E-Ticaret Siteleri İçin Google Zebra Geliyor...

E-Ticaret Siteleri İçin Google Zebra Geliyor...

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google son yıllarda arama sonuçlarında sıralamaları değiştirebilecek algoritmalar yayınlamaya başladı. Arama motoru optimizasyonu (SEO) ile ilgilenenlerin yakından takip ettiği algoritma değişkenleri ve bu değişkenlerin arama sonuçlarını nasıl etkileyeceği konusu günümüzde SEO konusunda oldukça önem arz etmektedir.

Google tarafından açıklanan panda algoritması güncellemesinde kısaca özgün içeriğin önemi, yazım hatalarına dikkat edilmesi, anahtar kelime yoğunluğunun ayarlanması gibi konuların artık arama sonuçlarında daha çok ön planda tutacağı belirtildi.

Panda algoritmasından sonra yayınlanan Google penguen güncellemesinde ise sitelerdeki kopya içerikler ve sitelere verilen karşılıksız linkler hedef alındı. Böylece gereksiz backlinkler ve kopya içeriklere sahip siteler Google sıralamasında alt sıralara gönderildi.

Google'ın şimdiki hedefi ise sayısı her geçen gün artan e-ticaret siteleri. Google'ın yeni algoritmasının adı GOOGLE ZEBRA. Evet Google yakında yayınlayacağı Google Zebra algoritması ile e-ticaret siteleri ile ilgili bir takım önlemler alacak ve bu önlemlerde arama sonuçlarına direkt etki edecek.

Google Zebra


Peki nedir bu Google Zebranın e-ticaret sitelerinden istedikleri? Kısaca madde madde değinelim;

  • E-Ticaret sitenizde mutlaka müşterilerinizin ve ziyaretçilerinizin size ulaşabileceği müşteri iletişim formu olmalıdır.
  • Yapılan gönderilerin takibi için aktif bir kargo takip modülü e-ticaret sitenizde olmalıdır.
  • Tüm e-ticaret sitelerinde olsa da Google'ın kontrol edeceği bir diğer özellikte üyelik sistemi.
  • Müşterilerin seçtiği ürünü sepete atmasından sonra alışverişe devam etmesi ve 2. , 3. ürünü sepete eklediğinde sepetin kendini güncelleme ve hesaplama özelliği.
  • Müşterilerin alışverişin her aşamasında sepetini rahatça görüntüleyebileceği sitenizde bulunmasıgereken bir link veya modül.
  • Ürün iade konusunda müşterilerinize iade prosedürünü anlatan bir yazı.
  • Firmanıza ait açık adres ve telefon bilgisi.


Yakın zamanda gerçekleşecek olan Google zebra güncellemesinden etkilenmemek, hatta e-ticaret sitenizin değer kazanmasını sağlamak adına yukarıda bahsettiğim bu özellikler ile ilgili eksikliklerinizi çok kısa zamanda tamamlamanızı öneririm.



E-Ticaret Siteleri İçin Google Zebra Geliyor...




0 yorum for "E-Ticaret Siteleri İçin Google Zebra Geliyor..."

Leave a reply

Yandex.Metrica