9 Kasım 2012 Cuma

İyi Bir E-Ticaret Sitesi Nasıl Olmalıdır?

İyi Bir E-Ticaret Sitesi Nasıl Olmalıdır?

Bu makalemizde teknik detaylara girmeden iyi bir e-ticaret sitesi nasıl olmalıdır sorusuna cevaplar aramaya çalışacağız. Öncelikle e-ticaret sitemizin kesinlikle tasarım ve içerik olarak yaptığımız işle bağdaşması gerekmektedir. Aksi takdirde bu kadar para, emek ve zaman harcayarak sadece kendimize dünyanın en pahalı kartvizitlerinden birini yaptırmış oluruz, çünkü müşterinin gözünde bu sitenin basit bir kartvizitten farkı olmayacaktır.

Öncelikle e-ticaret sitemizin mutlaka sade ve kullanıcı dostu olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Müşterileriniz ve ziyaretçileriniz aradığı tüm detaylara çok basit bir şekilde ulaşabilmelidirler. Bu sayede ziyaretçileriniz sitenizde sıkılmadan rahatlıkla dolaşabilirler.

İkinci olarak sitenizde kim olduğunuzu, nerede olduğunuzu, iletişim bilgilerinizi ve neden müşterilerinizin sizi tercih etmesi gerektiğini açık olarak belirten dökümanların bulunması gerekmeketedir. Bu sayede ziyaretçilerinizin gözünde güven kazanmaya başlayacak ve ziyaretçileri müşteriye dönüştürme yolunda önemli bir adım atmış olacaksınız.





En önemli detaylardan bir tanesi de gerek sizin gerekse müşterinizin aldığı yada alacağı ürünle ilgili kendini garantiye almak istemesidir. Bu sebeple zorunlu olmasına karşın sitenizin ana sayfasında görünür bir yerde teslimat koşulları, gizlilik ve güvenlik açıklamaları, Üyelik sözleşmesi, satış sözleşmesi ve garanti iade koşullarını belirten yazı ve sözleşmeleri bulundurmanız gerekmektedir.

Son olarak insanların internet üzerinden alışveriş yaparken en çok çekindiği konuların başında kredi kartı kullanımı gelmektedir. Bu sebeple sitenizde kredi kartı kullanımının ne kadar güvenli olduğunu, zaten güvenlik detaylarını hazırlamadan bankaların sitenize sanal pos entegrasyonuna izin vermeyeceğini ve çoğu işlemin sadece banka sayfası ve müşteri arasında yapıldığını ziyaretçilerinize açık olarak anlatmanız gerekmektedir. 

Teknik detaylar açısından iyi bir e-ticaret sitesinin nasıl olması gerektiği konusuna daha sonra değineceğiz. 




Gökhan SEZER
gokhan@gokhansezer.com

  





Yandex.Metrica