19 Ekim 2016 Çarşamba

Araç Kamera Sistemleri: ASN


            Araçtaki 3. göz olarak kabul edilen araç kamera sistemleri, yolculuk boyunca araçların durumunu izlemeyi gerçekleştiren ürünlerden oluşmaktadır. GPS donanımı bulunan sistemler ile güvenli bir sürüş ve sürüşü tamamen izleme olanağı tanır.



 Kazaları Engellemek İçin İdeal

            Aracın takip edilebilmesini sağlaması ve mikrofon özelliğinin de bulunması ile şoför iletişimi gerçekleşecek ve kaza riskleri azaltılacaktır. Kaza sensörünün de olması sayesinde, anında durumdan haberdar olma fırsatı mevcuttur. Otomatik bir yazılım sistemi ile çalışır. Kolay kurulumu sayesinde herkes rahatça bu ürünü kullanabilir. Özellikle servisler ve şirket araçları için çok uygundur. Son dönemlerde otobüs ve minibüs gibi toplu taşıma araçlarında da kullanılmaya başlanmıştır.

             İkiz kamera seçeneği ile aracın her durumunu takip etmek mümkün olur. Bir şirket aracını izleyerek, şoförün gün boyu aracı nasıl kullandığı, hata ya da ihlal yapıp yapmadığı anlaşılabilir. Özellikle mikrofon sayesinde şoför ve izleyici arasında kesintisiz iletişim sağlanır. Araç kamera sistemleri sayesinde, aracın kullanıcısını takip etmek ve usulsüz bir durumun önüne geçmek mümkün olacaktır.

 Gece Görüş Özelliği

            Sadece gündüz değil, gece görüş özelliği sayesinde aracın gece de seyir halinde olması durumunda izlenmesi de gerçekleşir. Aynı zamanda gece kullanılmaması gereken bir aracın hareket halinde olması bu şekilde tespit edilebilir. Taksiciler, şirket araçları ve daha birçok sektörde çok işe yarayacak ve güvende hissettirecek bir sistemdir. Mutlaka kamera sistemlerinde her detayı sorgulanmalı ve gece görüşü özelliği bulundurulmalıdır. Günün her anı takibin sağlanması, elbette aracın ve kullanıcının güvenliği açısından daha iyi olacaktır. Yeni sürüş sağlayanların deneyimlerini test etmek için de kamera sistemlerinden faydalanmak tedbirli bir uygulama olarak kabul edilir.

            Şoförün sürüş anındaki ani hızlanmaları, araca bir zarar geldiyse gerçek nedeni ve nelerin etki ettiği, araç kullanılırken meydana gelen olaylar hakkında bilgi almak ve araç yakıtının gereksiz giden kısmını tespit etmek gibi sorunlar da, kamera ile çözülebilir. Artık birçok kurum ve hizmet alanı, araçları için kamera sistemi tercih ediyor ve güvenlik açısından şoför ve yol durumunu günün her saati yakından takip ediyor.



0 yorum for "Araç Kamera Sistemleri: ASN"

Leave a reply

Yandex.Metrica