19 Ekim 2016 Çarşamba

Doğada Bulunan Şifalı Baharatlar


            Doğada bulunan her ot türünün insan vücuduna yararı olan tarafları vardır. Şifalı baharatlar olarak değerlendirilen bu bitkiler, farkında olarak ya da olmayarak tüketildiğinde vücutta birçok hastalığa ya da sorunun giderilmesine yardımcı olur.



             Doktorların yazmış olduğu reçeteli ilaçların içinde de kullanılan şifalı bitkiler, aktarlarda sade olarak da bulunmaktadır. Doğada her çeşit bitki yetiştiği halde, özelliklerini bilmemek ve araştırmamak insanoğlunun, sıkıntılı süreç geçirmesine sebep olmaktadır. Oysa bitkilerin araştırılması ve ne işe yaradığı konusunun bilinmesi birçok sorunun giderilmesine yardımcı olacak fikirler sunmaktadır. Şifalı baharatlar, baş ağrısından başlayıp, ayakucuna kadar vücuttaki birçok organa iyi gelen, stresi ve uyku bozukluklarını düzelten, depresyonu engelleyen özelliktedir.

            Genelde çay demleme yöntemi ile hazırlanan şifalı baharatlar, gün içindeki tüketim miktarlarına uyulduğu müddetçe, insanlarda rahatlama ve huzura kavuşmayı sağlar. İlaçların yan etkileri gibi özellikleri de olabildiğinden fazla alınan baharatlarla vücutta istenmedik sorunlar da çıkabilmektedir. Şifalı baharatların uzmanlar tarafından tavsiyelerine uyulması, ya da araştırılarak tüketilmesi gerekir. Her bitki şifasını yeme içme ile göstermediğinden, bazılarının kokusu da yeterli olabilmektedir.

             Bulunulan ortama konulan baharat sayesinde, rahatlama, stres veya uyku sorunları ortadan kalkabildiğinden, ağız yoluyla vücuda alınmasına gerek duyulmayan bitkilerdendir. Şifalı baharatlar, zengin coğrafya çeşitliliğine sahip ülkemizde farklı alanlarda bulunulabildiği gibi, Asya ve Avrupa’nın da birçok dağlık ve ormanlık alanlarından temin edilebilmektedir. Şifalı baharatlarla sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşların sıkça temin ettiği ürünleri buralardan uygun reçete programıyla almak mümkündür.

             Organların şifalı baharatlarla iyileştirilmesi, alternatif tıp veya tamamlayıcı tıp olarak günümüzde yaygın bir şekilde sürmektedir. Normal tedaviye ilaveten de uygulanabilecek şifalı baharat tedavisi, iyileşme sürecini hızlandırıp, daha çabuk sağlığa kavuşmayı sağlar. İlaçlara karşı vücudunda yan etki oluştuğunu düşünen birçok insan şifalı baharatları tercih ederek, tedavi uygulamayı seçer. Baharatların sade alınması ilaçlara nazaran daha uygun olabildiğinden, birçok kişi bu yöntemi ya zorunluluktan ya da ihtiyaçtan seçmiş olur. Alımı esnasında zorunlu olması gereken reçete veya doktor onayı gerektirmemesi birçok kişinin bu baharatlarla dertlerine çözüm denemesini sağlar.






0 yorum for "Doğada Bulunan Şifalı Baharatlar"

Leave a reply

Yandex.Metrica