16 Şubat 2017 Perşembe

Ayakkabı Satan Bir Mağazada Dekorasyon Nasıl Olmalıdır?

            Ayakkabı mağazaları genellikle birbirine benzer dekorasyonlara sahip olmakla birlikte işinin ehli bir mimar tarafından farklı bir şekilde dizayn edilmiş kadın ve erkek ayakkabı mağazaları da yok değildir. Ayakkabı, teşhir uygulaması en önemli olan aksesuarlardan biridir.

            Mağaza dekorasyonunda teşhir standları ayakkabının şıklığının önüne geçmeyecek şekilde dizayn edilmeli ve dekorasyonun bir bütünlüğü ve satışı yapılan ürün konseptine uygun olması müşteri beğenisi ve algısı için kilit noktalardır. Peki, Ayakkabı Satan Bir Mağazada Dekorasyon Nasıl Olmalıdır

 Dekorasyonla Konbinlenmiş Bir Ayakkabı Şıklığı


            Mağaza içindeki ayakkabı standları soft renklerde ve led ışıklandırmalar ile dizayn edilirse sergilenen ayakkabılar daha şık ve albenili olarak müşterilerin beğenisine sunulabilir. Uygun alanlarda kullanılan boy aynasının mağazanın köşelerinde olması müşterilerin kullanımı açısından olumlu olacaktır. Ayakkabı deneyen müşteriler, sergilenen ürünleri kapatmayacak şekilde, denedikleri ürünleri ayna yardımı ile görebilmelidirler.

             Ayna karşısında yürüyüş mesafesinde bir alan bırakılması, müşterinin ayakkabıyı alım kararını kolaylaştıracaktır. Mağaza içerisinin çok ışıklı ve parlak renkli olması sergilenen ayakkabıların önüne geçebileceği gibi ürünü arka plana atacaktır. Kare şeklinde ve merdiven düzeninde rafların mağaza içerisine konuşlandırılması ve her bir bölüme uygun konsepte ayakkabıların yerleştirilmesi ürün teşhirini başarılı kılacaktır.



            Yazlık-kışlık, casual, klasik, açık-kapalı ayakkabı grupları kendi reyon düzeninde sergilenmeli ve asla birbirine karıştırılmamalıdır. Her bir reyon kenarında müşterinin ayakkabıyı giyebilmesi için yine mağaza renk geçişlerine uygun olan rahat ve yükseklikleri orantılı puf koltuklar tercih edilmelidir.

             Ayakkabı satan bir mağaza müşteri profiline göre vitrin tercihine gitmelidir. Kadın ayakkabıları satan bir mağaza olmak; vitrininde topuklu, sezonun trendi ve en çok satan ayakkabı gruplarını sergilemesi demek olurken erkek ayakkabı mağazalarındaki vitrinlerde rahat ve kullanışlı ürünlerin olduğu, az ışıklandırılmış ve iç içe olmayan ayakkabı sergilenme düzeni tercih edilmelidir. Nasıl bir dekorasyon olması gerektiğinin müşteri profiline bağlı olduğu ise gözden kaçırılmamalıdır.








0 yorum for "Ayakkabı Satan Bir Mağazada Dekorasyon Nasıl Olmalıdır?"

Leave a reply

Yandex.Metrica