20 Aralık 2016 Salı

Sınırı Olmayan Ticaret

Elektronik ticaret yeni ekonominin farklı ticari bir boyutu olarak değerlendirmektedir. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin ürünü olan internetin ticari faaliyetlerde kullanılmaya başlanması yeni bir ticari oluşumunu ve gelişmesini sağlamaktadır. Bu yeni oluşum içerisinde ticaretin adı e-ticaret olarak değiştirilmiştir. E-ticaret üretim ve tüketim yapan herkes tarafından benimsenmiştir bu ise gelişmesine neden olmuştur. Bu gelişmeler ticarette sınırların kalkmasına, yeni bir ekonomik yapının oluşmasına ve yeni bir pazarın açılmasına sebep olmuştur. Bu yeni ticaret şeklinin oluşması ile akıllara geleneksel pazarın yerini  e-ticarete mi bırakıyor soruların getirmiştir. Geleneksel yollarla yürütülen ticaret işlemleri, e-ticaret kullanıcılarına çok daha fazla avantaj sağlamaktadır.



E-ticaretin sunduğu avantajlar arasında maliyet ve zaman tasarrufu, daha geniş ölçekte pazarlama yapabilme ve pazarlama süreçlerini azaltılması, ticari evraklar da oluşabilecek hatanın minimize edilmesi, evrakların azaltılması gibi avantajlar sağlamıştır. Bütün bunların yanı sıra geniş pazarlara açık olması ve pazara girişteki engellerin azalması ile rekabete arttırılması, bilginin aynı anda sürekli ulaşılabilir olmasının yanında karşılıklı iletişime de yer vermesi ve mesafelerin ortadan kaldırılması gibi avantajlar da sunmaktadır. Tüm bu avantajların olduğu aynı zamanda sınırı olmayan bu pazarda firmalar için önemli bir potansiyel oluşmaktadır. Bu yeni pazar'daki potansiyeli kullanmak her firmanın amacıdır. Bu nedenle e-ticaret danışmanlık hizmeti veren firmalarda ortaya çıkmaktadır. Bu firmalar içerisinde e-ticaret kapsamında aklınıza gelebilecek her türlü desteği firmalara sağlamaktadır.  



Bu e-ticaret danışmanlık hizmeti veren firmalar ile şirketlerin daha fazla gelişmesini sağlayan hizmet bütünleri oluşmaktadır. E- ticaret danışmanlık hizmeti aslında yeni bir pazara girmek için o pazardaki tüm ayrıntıları bilmenin gerekliliği hususunda da yardımlar sağlamaktadır. E-ticaret danışmanlığı hususunda ticari pazarda birçok firma bulunmaktadır. Bu firmaların büyük ya da orta ölçekli üretim yapan ya da sadece hizmet sunan firmalara birçok avantaj sağladığı bilinmektedir.

Sınırların olmadığı ve birçok müşteriye aynı anda ulaşma imkanının da aynı anda sunulduğu, alım-satım işlemlerinin online olarak yapılmasına olanak sunan ve her açıdan geleneksel ticaretten ayrılan bu pazarlar gelecek için oldukça kolaylıktır.


0 yorum for "Sınırı Olmayan Ticaret"

Leave a reply

Yandex.Metrica