20 Aralık 2016 Salı

E-Ticaret Çağı

Günümüzde e-ticaretin farklı ve daha geniş bir boyut kazanması nedeni telekomünikasyon ağları üzerinden kullanılan internet ağlarının gelişmesidir. Tüm dünya üzerinde yayılmış bu bilgisayar ağlarının birleşiminden oluşan devasa yapı ile internetin sağladığı küresel iletişim kolaylığı ticaretinde gelişmesine olanak sağlamıştır. İnternet kullanılan diğer e-ticaret araçlarından çok farklı olsa dahi e-ticaretin temelini atılmasına neden olmuştur. İnternetin e-ticaret konusunda sağladığı en önemli faydalardan bir tanesi sınırların ortadan kaldırılmasıdır. 



Geniş bir boyutta değerlendirilemeyen e-ticareti anlamak doğru ve düzgün bir şekilde işleyişe koymak firmaların temel amacıdır. Ancak bilinmesi gereken bir şey vardır ki her konunun uzmanı olduğu gibi e-ticaretinde uzmanlık gerektirmesidir. Bu nedenle birçok firma e-ticaret danışmanlık hizmeti vererek firmaların bu gibi sorunlarını ortadan kaldırmaktadır. E-ticaret danışmanlık hizmeti alan firmaların aynı zamanda internet üzerinden sağladığı avantajlarla devamlılık sağlamakta olması ve marka değerlerinin artmasıdır. Bu nedenle e-ticaret danışmanlık hizmeti Aslında yadsınamayacak derecede önemli ve firmalar açısından kar getirici unsurlar arasındadır. 

Bu nedenle e-ticaret danışmanlık hizmeti almak isteyen birden fazla firma bulunmaktadır. Bu firmaların başlıca amaçları internetin kendilerine sunduğu avantajları kara dönüştürmek ve internet üzerinden görünürlüklerini arttırarak e-ticaret üzerinde önemli bir paya aldığı sahip olmaktır.

E-ticaret ile sınırların ötesinde alışveriş imkanı sunulmaktadır. Bu imkânlar ile alıcı ve satıcıların artan avantajları söz konusudur. 

Bu avantajların yanı sıra dezavantajlarından da bahsetmek mümkünüdür. Bu avantajlarının yanı sıra dezavantajlarından da bahsetmek mümkündür. Tüketiciler için birden fazla satıcının bulunduğu ve erişimin kolay olduğu bu pazarda firmalara daha fazla rekabet ortamı yaratılmaktadır. Bu rekabet ortamı içerisinde başarı elde etmek için de hizmette kalitede ve ürünlerde fark yaratmak gerekmektedir. Ancak bütün farklılıkları yaratmak üzere çalışan firmaların başarı sağlayamamasında ki en büyük etkenlerinden bir tanesi de e-ticaret sürecinin doğru yönetememesidir bu sürecin doğru yönetilmesi için e-ticaret danışmanlık hizmeti veren firmalardan faydalanılabilmektedir. Bu şekilde e-ticaretteki pazarın yönetilmesi ile sağlanabilecek doğru mükteri yönetimi pazar payını da arttıracaktır. 


0 yorum for "E-Ticaret Çağı"

Leave a reply

Yandex.Metrica