21 Ekim 2016 Cuma

Google Güncellemelerini Nereden Takip Edebilirim?


Google Algoritma Güncellemeleri Neyi İfade Ediyor?

            Google'ın arama sonuçları içerisine sitenizin doğal bir şekilde yerleşmesini etkileyen faktörler sürekli değişmekte. Dünyamız dijitalleştikçe işimizi tanımlayan kelimelerle belli sıralamaların içinde yer almamak imkânsızlaşıyor. Sıralama içinde iyi bir yere yerleşmek için hem şu an ne gerektiğini hem de 3,6 veya 12 ay sonra neler gerekebileceğini anlamak çok önem taşıyor.



            Organik arama endüstrisinde değişim o kadar kaçınılmaz ki, her gün gerçekleşiyor. Bu değişimlerle baş etmenin en etkili yolu da sürekli takipte bulunarak olayların üstünde durmak, Google ve Bing gibi arama motorlarının da vurguladığı konularda ileri görüşlü davranmak.

 Bu Konular Neler?

 Yüksek kalite, yardımcı ve eşsiz içeriğe sahip olmak.

 İçerik sayısının çok olması

 Web sitesinin dizaynının kullanışlı olması

 Başka sitelerden linkler bulunması

            Elbette olanlar hakkında sürekli takip ihtiyacı ve değişimin sıklığının yarattığı zorluk şu soruyu sormaya sebep oluyor. Google Güncellemelerini Nereden Takip Edebilirim Bir kaynak hakkında bilgi almanın en iyi yolu kaynağın kendisindendir diyebiliriz. Yani Google'ın algoritma takibi için kendi sunduğu araçları kullanmak bilgi sahibi olmanın en etkili yolu.

            Google'ın "The Inside Search" blogu şüphesiz yenilikleri, en yakın güncellemeleri ve tam olarak Google'ın neyi hedeflemeyi planladığını gözlemleyebileceğiniz en önemli kaynak. Ancak bilgiye açım ve başka araçlar kullanarak farklı verileri değerlendirmek de istiyorum derseniz elbette ki verilebilecek örnekler mevcut. SEOmoz, Google algoritması değişim geçmişi, genel ve belgelenmiş bütün algoritma değişim geçmişi üzerinde kapsamlı bir bakış istiyorsanız uğrayabileceğiniz etkili adreslerden biri.

            MozCast, algortimanın günlük etkilerini görmek istediğinizde iyi bir kaynaktır. Her 24 saatte site 1000 anahtar kelime denetleyerek en iyi 10 sonucu belirler. Daha sonra bu 10 güncel sonucu bir önceki günün verisiyle karşılaştırarak ne kadar büyük bir değişim olduğunu gözetler. Sonuçlardaki değişim yükseldikçe sıcaklık da yükselir.




0 yorum for "Google Güncellemelerini Nereden Takip Edebilirim?"

Leave a reply

Yandex.Metrica