29 Ekim 2016 Cumartesi

Araç Nasıl Kaldırılır?


            Araç kullanmaya başlarken ilk ve öğrenilmesi en önemli hususlardan biri aracın nasıl kaldırılacağıdır. Hiç bilmeyen biri için ilk aşamada karmaşık gibi gözükse de alıştıkça, pratik yaptıkça çok daha kolay bir hale gelmekte hatta farkında olmadan yapma durumuna gelmektedir. Peki, araç nasıl kaldırılır?

 Öncelikle yapılması gereken emniyet kemeri, ayna ayarı, koltuk ve direksiyon ayarı gibi ayarların yapılmasıdır. İster manuel vites olsun ister otomatik vites olsun bu kontroller ikisi içinde geçerlidir. Manuel vitesler için bilgi vermemiz gerekirse, ilk olarak vites debriyaj pedalına basarak boşa alınır ve daha sonra marşa basılır, el freni indirilir.



            Daha sonra tekrar debriyaja basarak vites birinci vitese alınır. Bu durumda araç hareket etmeye hazır bir şekilde sizin yapacağınız son işlemi beklemektedir. Son işlem ise debriyaja basıp yavaşça ayağınızı yukarı çekerken aynı şekilde gaza basmak olacaktır. Aracın bu şekilde hareket ettiğini göreceksiniz.

            Otomatik araçlar için konuşmak gerekirse durum çok daha kolaydır. Araç P konumunda çalıştırılıp D konumunda sadece gaza basarak kaldırılır. Bu araçlarda debriyaj olmadığından işlemi uygulamak çok daha kolaydır.



0 yorum for "Araç Nasıl Kaldırılır?"

Leave a reply

Yandex.Metrica